AFYONKARAHİSAR / ÇAY - Şehit Cengiz Karataş İlkokulu

Nis

Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmemektedir. Ağız sindirim kanalının girişidir. Ağızdaki olumsuzluklar diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açar. Ağızla aldığımız yiyecekler çiğnenip, tükürükle karıştırılarak yutulmaya ve sindirime hazır hale getirilirler. Ağız aynı zamanda konuşmaya yardım eder. Tat alma organı olan dilin; çiğneme, yutma, konuşma gibi çok önemli yan görevleri de bulunmaktadır. Dişlerin besinlerin parçalanması, öğütülmesi görevlerinin yanı sıra konuşmada ve görünümümüzde önemli etkileri vardır. Dişlerimizin sağlığı için günde 2 kere fırçalamak gerekiyor. En az 6 ayda bir düzenli olarak doktor kontrolüne gidilmelidir.

• Atatürk, tarihte, memleketinin en büyük adamlarından biri olarak kalacaktır.’
  • ‘Bu vatan senin gibi bir kahramanı ebediyen bir daha görmeyecek yerinde rahat uyu
  • Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürk’ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi, sonsuza değin takdirle tatbik edilecektir.
  • Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun.

Ekm

Hareketli yaşam ve sportif faaliyetler kapsamında okulumuzda yapılan etkinlikler

Ekm

11/10/2023 Tarihinde okulumuz bünyesinde tüm grupların katılımıyla deprem tatbiklatı yapılmıştır.